29 mei: gratis symposium ‘Geen paniek!’ over de rol van tekst in crisiscommunicatie

Amsterdam, 13 mei 2015

29 mei: symposium ‘Geen paniek!’ over de rol van tekst in crisiscommunicatie. (Deelname is gratis). Op vrijdag 29 mei vindt het symposium Geen paniek! Over de rol van tekst in crisiscommunicatie plaats. Van 15.00 tot 17.30 uur zijn alle geïnteresseerden welkom in het P.C. Hoofthuis, Universiteit van Amsterdam, om het symposium bij te wonen.

Crises zijn er in vele soorten en maten. Denk aan een ontspoorde trein, een netwerkstoring of extreme weersomstandigheden. Tijdens een crisis is snel en adequaat communiceren van groot belang. Hoe informeer je betrokkenen? Welk beeld creëren de media van de crisis? Hoe behoudt de overheid het vertrouwen van de samenleving? En hoe bereidt een bedrijf zich voor? Tijdens het symposium geven verschillende sprekers antwoord op deze en andere vragen.

Programma
Anne-Marie van het Erve opent het symposium en gaat als mede-oprichter van adviesbureau Inconnect in op succesvolle crisiscommunicatie bij de overheid. Vervolgens gaat Lars Walder als communicatieadviseur bij Bijl PR in op PR en crisismanagement. Na de pauze vertelt Nienke Sneller, woordvoerder bij KPN, over de rol van woordvoering in het bedrijfsleven en tot slot geeft Majorie Dijkstra, senior adviseur bij De Reputatiegroep, haar visie op mediabeleid en reputatierisicomanagement rondom crises.

Na de lezingen gaan de experts met elkaar en met het publiek in debat onder leiding van Lars Anderson. Lars is journalist en debatleider. Hij schrijft onder andere voor Vrij Nederland en Het Parool. Daarnaast treedt hij als debatleider op bij diverse symposia, debatten en publieke interviews. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom bij de borrel in Café De Raedt.

Praktische informatie
Vrijdag 29 mei
15:00 tot 17:30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 14:45)
P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134, zaal 1.04
1012 VD Amsterdam

Aanmelden kan via de website symposiumtc2015.wordpress.com

Twitter: @symposiumtc2015

Gratis evenementen – relevant voor het thema crisisbeheersing – delen wij gratis via de kanalen van Crisis 2.0: de groep Crisiscommunicatie (756 leden) op deze netwerksite (2.332 leden), het Twitteraccount CrisisNed20 (9.295 volgers), de LinkedIn-groep Crisis 2.0 (2.769 leden) en de Crisis 2.0-app (1.800 downloads).

Niet-gratis evenementen verspreiden via onze kanalen? Neem dan eerst contact met ons op.