7,1 miljoen mensen ontvangen NL-Alert controlebericht (http://www.nl-alert.nl/feed/)

Het landelijk controlebericht van NL-Alert dat op 7 december is uitgezonden, is door ongeveer 7,1 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (49%). Het controlebericht wordt twee keer per jaar uitgezonden zodat mensen kunnen nagaan of hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer met een tekstbericht informeren.

KPN, Vodafone en T-Mobile hebben het controlebericht via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken uitgezonden. Vanaf begin 2016 kan de overheid NL-Alert uitzenden over het 4G-netwerk van Tele2. Steeds meer nieuwe mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. In de toekomst is NL-Alert standaard ingesteld op de meeste toestellen die in Nederland worden verkocht.

Het vorige controlebericht dat op 1 juni 2015 is uitgezonden, werd door ongeveer 5 miljoen mensen van 12 jaar en ouder (35%) ontvangen. Op maandag 6 juni 2016 zendt de overheid wederom een NL-Alert controlebericht uit.

http://www.nl-alert.nl/feed/ NL-Alert Editor