Huis Hilversumse familie vernield door overstroming: “Dat gat was er gisteren nog niet” (http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws)

HILVERSUM Rose en Stuart Stanfield hebben een slechte nacht achter de rug. Door de zware regenval staat alles onder de vloer onder water en ook is er voor een groot gat voor de deur ontstaan.

Rose en Stuart wonen aan de Kleine Drift in Hilversum en daar zijn ze wel wat gewend. Voor alle voordeuren zitten schotten om het water tegen te houden en dat was vanochtend weer hard nodig. Op foto’s van de Stanfields is te zien hoe de straat is veranderd in een rivier.Gapend gatMaar voor de familie Stanfield bleek dat dit keer niet genoeg. Ze kijken allebei naar een groot gapend gat dat in hun perkje voor de deur is geslagen. “Dat gat was er gisteren nog niet. Daar stond een Jasmijnplant”, zegt Rose. Het water heeft de grond volledig weggespoeld. Planten en stenen zijn mee naar beneden gesleurd.Dat is ook binnen goed zichtbaar, want bij de meterkast heeft het water ook tientallen centimeters hoog gestaan en de verwarming in de vloer staat ook helemaal onder water. Verrast is Stuart niet. “Het gebeurt altijd als het hard regent. Een paar jaar geleden hebben we de hele vloer nog moeten vervangen.”Ze kunnen er niets tegen doen. “Het duurt dagen voordat het water gezakt is”, zegt Stuart. Ze vrezen de volgende buien die al gaan komen, want dan is het zomaar weer raak. Ze hopen dat ze niet weer een vloer moeten vervangen.

 

 

http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws