Masterclass crisisbeheersing

In september dit jaar organiseert SVDC een tweedaagse Masterclass Crisisbeheersing. De focus ligt daarbij op acht thema’s, namelijk:

In hoeverre kunnen we beter leren van (internationale) rampen en crises uit het verleden?
Hoe kan de structuur van de crisisbeheersing in Nederland slagvaardiger worden ingericht?
Over welke vaardigheden moeten bestuurders beschikken om goed leiding te kunnen geven in crisissituaties?
Hoe kan de publiek-private samenwerking in crisisbeheersing worden verbeterd?
Op welke wijze kan de civiel-militaire samenwerking bij crisisbeheersing worden geïntensiveerd?
Crisiscommunicatie als tool of management in crisissituaties.
Meer aandacht voor morele dilemma’s in crisisbesluitvormingsprocessen.
Wat kan er nog worden verbeterd in de (psychsociale) nazorg bij rampen en crises

Boek Grip op crisis

http://nederland20.duckdns.org/foto/502/175/bestanden/20160303_Grip_Op_Crisis/voorzijde-boek.png

Om de crisisbeheersing in Nederland naar een hoger niveau te tillen hebben acht ervaringsdeskundigen in maart 2016 een boek geschreven (‘GRIP op Crisis’). In dit boek worden genoemde thema’s geanalyseerd, worden de knelpunten benoemd en aanbevelingen gegeven tot verbetering. De rode draad van het boek vormt de basis voor deze Masterclass.

Masterclass
Belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld om met de auteurs van het boek in gesprek te gaan tijdens een Masterclass die wordt georganiseerd op 14 en 21 september te Zeist. Een mooie gelegenheid de kennis en op dit terrein te verdiepen en het kennissennetwerk te verbreden. Het is mogelijk om één dag of beide dagen deel te nemen. Hiernaast leest u het programma per dag. Klik hier voor de pdf.versie.Doelgroep
De doelgroepen voor deze Masterclass zijn bestuurders en beleidsmedewerkers van ministeries, provincies, veiligheidsregio’s, gemeenten, operationele diensten, maatschappelijke instellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven.Locatie
De Masterclass vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist. Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. U kunt Oud London per bus of taxi bereiken of een OV-fiets huren. Klik hier voor de routebeschrijving als u met eigen vervoer komt. Er is gratis parkeergelegenheid.

Organisatie
De organisatie van de Masterclass is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid.

Aanmelden
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de Masterclass. Deelname geschiedt op volgorde van inschrijving. U kunt zich inschrijven voor het gehele programma (twee dagen), maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan één van beide dagen. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier waarna u een bevestiging en (digitale) factuur ontvangt. De kosten voor deelname aan twee dagen bedragen € 1750 excl. btw p.p. De kosten voor deelname aan een dag zijn € 975 excl. btw p.p. Bij de prijs is inbegrepen het boek Grip op Crisis dat vooraf wordt toegestuurd. Voorafgaande aan de Masterclass dienen de deelnemers kennis te nemen van de inhoud van dit boek.

http:///events/feed.rss