NL-Alert 100 keer ingezet tijdens een noodsituatie (http://www.nl-alert.nl/feed/)

Zondagnacht 1 mei is NL-Alert voor de honderdste keer ingezet om mensen in de buurt van een noodsituatie te laten weten wat er aan de hand is en wat zij op dat moment het beste kunnen doen. NL-Alert werd ingezet bij een grote brand in een bedrijfspand in Woerden. Omwonenden werden via NL-Alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. Het voordeel is dat daarmee mensen niet alleen weten dat er iets aan de hand is, maar ook wat ze op dat moment het beste kunnen doen. Alle providers zenden NL-Alert uit via al hun netwerken. En je ontvangt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

Sinds de introductie van NL-Alert in 2012 is NL-Alert 100 keer ingezet om mensen te waarschuwen bij verschillende noodsituaties zoals grote branden, noodweer, een treinbotsing en het tijdens het onschadelijk maken van gevonden vliegtuigbommen.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar de NL-Alert instelhulp en stel je mobiel in, en help ook anderen met instellen.

NL-Alert controlebericht 6 juni
Op maandag 6 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet je zeker wat je moet doen als je in de buurt van een echte noodsituatie bent.

http://www.nl-alert.nl/feed/ NL-Alert Editor