NL-Alert ingezet bij grote brand met tankwagen op A58 (http://www.nl-alert.nl/feed/)

Maandagmiddag 28 december is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving van de A58 te informeren over tankwagen die in brand was gevlogen. In het tekstbericht werden omwonenden van onder andere de gemeente Zegge opgeroepen om ramen, deuren en ventilatie gesloten te houden en uit de rook te blijven.
Omstreeks half vier ‘s middags kwam de melding van de brand bij de brandweer binnen. “Omdat er door de brand met de tankwagen een grote zwarte rookwolk vrijkwam die richting Zegge dreef, hebben we direct besloten om NL-Alert in te zetten”, vertelt Marjo Peters, persvoorlichtster van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. “Met NL-Alert kunnen we snel en gericht mensen waarschuwen en hen laten weten wat zij het beste kunnen doen. We hebben in totaal twee NL-Alert berichten verstuurd. Tijdens de brand hebben we mensen geadviseerd om uit te rook te blijven en ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Met NL-Alert kunnen we mensen in de directe omgeving op de hoogte houden en waarschuwen. In deze situatie ook mensen onderweg die zich op of in de buurt van de A58 bevonden. Zo zijn ook automobilisten direct op de hoogte van de situatie en geïnformeerd wat ze het beste kunnen doen”.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en ga na of je je mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.

http://www.nl-alert.nl/feed/ NL-Alert Editor