Sein brand meester in Cruquius, bewoners mogen terug naar huis (http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws)

CRUQUIUS In een schuur bij een woning aan de Oude Kruisweg in de Cruquius is vanavond brand uitgebroken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden bij gevallen. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Omwonenden werden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. De rook trok richting Heemstede. “Het gaat om dikke, zwarte rook en het is windstil, dus deze zal ook niet snel verdund worden. Het is dus belangrijk om uit de buurt van de rook te blijven”, aldus een woordvoerder van de brandweer eerder op de avond. 

HennepkwekerijEen woordvoerder liet verder aan NH weten dat er een hennepkwekerij in de brandende schuur zat. Achttien woningen werden ontruimd. Er was erg veel rookontwikkeling.

Volgens de woordvoerder was het moeilijk de brandhaard te blussen omdat er veel isolatiemateriaal in de schuur aanwezig was. Eerder op de avond werd verwacht dat het daardoor nog lang zou duren tot het brand meester gegeven kon worden. Inmiddels mogen de geëvacueerde bewoners weer naar huis.

RingvaartOmdat er slechts een waterpunt in de buurt van de woning was waar de brandweer zijn slangen op aan kon sluiten, moest het water uit de Ringvaart verderop gepompt worden. 

De politie heeft de plek van de uitgebrande schuur tot een plaats delict bestempeld en doet onderzoek.

Brand in #Cruquius is uit, bewoners in de omgeving en #Heemstede kunnen ventileren voor zover nodig. ^RP

— BRW Kennemerland (@BrandweerKen) 6 mei 2016

http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws