Seminar ‘Grip op crisis’ 一svdc

Nederland wordt steeds meer getroffen door rampen- en crisissituaties met een brede maatschappelijke impact. Recente voorbeelden zijn de kredietcrisis, de MH-17, terreur, cybercrime en de vluchtelingenproblematiek. Gek genoeg proberen we deze crisissituaties met traditioneel management aan te pakken en niet met crisismanagement. Daarin gaat veel fout en blijkt telkenmale dat we niet leren van fouten uit het verleden. Hoe kunnen we meer GRIP op crisis krijgen?
Hierover verschijnt op 3 maart 2016 een spraakmakend boek met scherpzinnige analyses dat door acht praktijk deskundigen is geschreven. Dit boek zal tijdens dit unieke seminar worden gepresenteerd. Alle schrijvers zullen hun thema kort toelichten. Dat mag u beslist niet missen!

Programma

Het seminar zal een middag in beslag nemen en dynamisch en interactief van karakter zijn. Tijdens de paneldiscussie is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. In geval van onvoorziene omstandigheden/overmacht is het mogelijk dat het programma wordt aangepast.

12:00

Ontvangst met lunch

12:45

Opening en welkomGert-Jan Ludden, dagvoorzitter

12:50

Wat kunnen we leren van buitenlandse rampen?Visiting Prof. Eelco Dykstra

13:10

Visie op (gebrek aan) structuur in crisisbeheersingProf. dr. Rob de Wijk

13:30

Bestuurlijke bewustwording en vaardighedenDrs. Bas Eenhoorn

13:50

Publiek-private samenwerking: kicken of killing?
Mr. drs. Ida Haisma

14:05
Paneldiscussie met de vier inleiders
14:35
Pauze
15:05
Binnenlandse veiligheid: defensie als volwaardig partnerLuitenant-generaal b.d. Ruurd Reitsma
15:25
Crisis, morele dilemma’s en integriteitProf. dr. Paul Nieuwenburg
15:45
Crisiscommunicatie: terug naar de eenvoudDrs. Hans Siepel
16:05
Psychosociale aspecten in crisisbeheersingPeter van Loon
16:20
Paneldiscussie met de vier inleiders
16:50
AfrondingGert-Jan Ludden, dagvoorzitter
17:00
Borrel met garnituur en additioneel buffet
18:30
Einde seminar
Doelgroep

Dit seminar beoogt bestuurders en beleidsmedewerkers bijeen te brengen van ministeries, provincies, veiligheidsregio’s, gemeenten, om, politie, brandweer, GHOR, zorginstellingen, defensie, de waterkolom, het bedrijfsleven, kenniscentra en maatschappelijke instellingen. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn van harte welkom.

Locatie

Het seminar vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist. Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. U kunt Oud London per bus of taxi bereiken of een OV-fiets huren. Klik hier voor de routebeschrijving als u met eigen vervoer komt.

Organisatie

De organisatie van het seminar is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing, rampenbestrijding en integrale veiligheid, ondersteund door Turnaround Communicatie, communicatiebureau voor overheid, veiligheid, ICT en zorg.

http://nederland20.duckdns.org/foto/11/175/bestanden/favicon.png

http://nederland20.duckdns.org/foto/13/175/bestanden/logo-turnaround-communicatie.png

Aanmelden

Het seminar staat open voor maximaal 250 deelnemers. U kunt zich inschrijven door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen. Na ontvangst sturen wij u een bevestiging en (digitale) factuur. De kosten voor deelname bedragen € 185 exclusief btw. Bij gelijktijdige aanmelding van 2 of meerdere deelnemers vanuit een organisatie bedraagt de prijs € 165 exclusief btw per persoon (iedere aanmelding dient wel separaat ingevuld te worden). Bij de prijs is het boek ‘Grip op crisis’ inbegrepen. Indien u meerdere exemplaren van het boek wilt bestellen, dan is dat bij het seminar mogelijk tegen een gereduceerd tarief van € 20 per exemplaar. Dit kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven.

Buffet

Wanneer u gebruik wilt maken van een uitstekend verzorgd koud/warm buffet na afloop van het seminar, dan wordt daarvoor additioneel € 35 p.p. excl. btw in rekening gebracht. Ook deze optie kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier.

Annuleren

Bij annulering voor 3 februari 2016 brengen wij € 30 aan administratiekosten in rekening. Bij annulering na 3 februari 2016 is het totale inschrijfgeld verschuldigd. Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos in vervanging door een collega voorzien.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de backoffice van SVDC, Helma IJsseldijk via via nummer 0575-439335 / 06-11370712  of per e-mail h.ijsseldijk@svdc.nl

(Bron, en auteur: http:///events/feed.rss )