Monument voor Hilversumse slachtoffers MH17 bijna klaar: “Je wordt er stil van” (http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws)

HILVERSUM In het Dudokpark in Hilversum wordt op 17 juli een monument voor alle Hilversumse slachtoffers van de ramp met de MH17 onthuld. Voor de ontwerper en de makers is het nog even hard doorwerken.

Op die dag is het precies twee jaar geleden dat de fatale crash plaatsvond in Oekraïne. Daarbij kwamen vijftien inwoners van Hilversum om het leven. Op het plein wordt een monument onthuld van vijftien bronzen zonnebloemen, één voor elk slachtoffer. 

Lees ook: Hilversum krijgt eigen MH17-monument

De keuze voor het ontwerp was snel gemaakt. “Het vliegtuig is in een veld vol zonnebloemen neergestort”, vertelt ontwerper Sven Lamme aan NH. “In Hilversum zijn deze zonnebloemen verder opgekweekt, dus dat is echt iets wat bij Hilversum past. Daar is dit uit voortgekomen.”

Volkomen onderstebovenVoor de Hilversummers is het monument een belangrijk onderdeel van de verwerking van het verlies. “Iedereen was hier volkomen ondersteboven van wat er gebeurde, iedereen was betrokken. Bijna iedereen kende wel iemand en nu krijgt het een plaats”, vertelt pastoor Jules Dresme. “Je kunt ernaar kijken, je kunt erbij stilstaan, je wordt er stil van.”

http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws