Politie en OM beantwoorden vragen over onderzoek naar MH17 in online magazine (http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws)

HILVERSUM Op internet is sinds vandaag een magazine in te zien waarin vragen worden beantwoord over het onderzoek naar de vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Bij de vliegramp op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

“In het e-magazine leggen we uit hoe het onderzoek in elkaar zit. Er werken zo’n honderd mensen aan mee, uit de betrokken landen: Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland”, aldus Wilbert Paulissen, hoofd landelijke recherche van de politie. Het gaat volgens hem om het grootste onderzoek uit de geschiedenis van de politie.

“Alles wordt uit de kast gehaald om dit drama op te helderen.” Het e-magazine is een gezamenlijke productie van politie en het Openbaar Ministerie (OM).

Lees ook: Helft nabestaanden MH17 in psychische gevarenzone

Wapen en plaats”Het is vooral gemaakt voor de nabestaanden, zij zijn de norm voor ons. Maar voor iedereen is dit een interessant magazine”, aldus Paulissen. De eerste resultaten van het onderzoek worden na de zomer gepresenteerd. “Dan gaat het vooral om het wapen dat is gebruikt en de plaats waarvandaan dit wapen is afgevuurd. De andere resultaten komen later.”

Het magazine is te vinden via de website van het OM en politie.nl.

http://www.rtvnh.nl/feeds/nieuws